Wettelijk minimumloon, Flexpedia, payroll waar je blij van wordt

[WML UPDATE] Wijziging loonschalen & wettelijk minimumloon per 1 juli 2019

Arne Lont ABU, Business tip, Cash, Flexpedianen, Uitzendbureau, Uitzendsector, Wetswijzigingen

Vanuit de Flexpedia Newsroom: het wettelijk minimumloon per 1 juli 2019. Mét een belangrijke wijziging in de loonschaal die je als ondernemer niet mag missen. Uiteraard gratis te downloaden. Aangevuld met retehandige loon- & motivatietips waar je écht wat aan hebt.

[443 woorden | leesduur: 4 min.]

 

Onze minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Wouter Koolmees deelde via de Staatscourant het nieuwe wettelijk minimumloon. Wederom een stijging. Máár nog belangrijker een wijziging in de loonschaal voor 21 jarige of oudere medewerkers. Wil je gewoon weten wat de nieuwe minimumlonen zijn? Scroll dan ietsjes verder naar beneden.

Wijzigingen WML

Je 21 jarige toppers hebben per 1 juli recht op hoogste loonschaal van het WML. Nu hebben 22 jarigen (of ouder) recht op de hoogste loonschaal. Het WML stijgt ook nog eens met 1,23%. Het maand WML van 21 jarige (of ouder) stijgt naar € 1.635,60 per 1 juli 2019. Het loon per 1 januari 2019 was voor 22 jarige (of ouder) € 1615,80.

De wijziging kan een best grote impact hebben op je onderneming. Flexpediaans advies: doe een beroep op je boekhouder of accountant. Peil de loonstijgingen van je medewerkers. Maak een prognose van de totale loonkosten en de winst- en verliesrekening. Laat je altijd goed adviseren. Daar zijn die gespecialiseerde rakkers tenslotte voor.

Waarom telkens stijgingen?

Check onze vorige WML-blog: waarom stijgt het wettelijk minimumloon? En wat zijn de gevolgen? Let wel op! Is er een cao van toepassing op jouw onderneming? Dan gelden de loontabellen uit deze cao.

Hoe verder?

Heb jij een samenwerking met de superhelden van het Flexpedia Payroll Expert Team? Dan kun je rustig achteroverleunen of beter nog; je verder focussen op jouw core business. De Flexpedianen voeren alle loonwijzigingen vakkundig door. Uiteraard op het juiste moment zodat jouw medewerkers het correcte loon ontvangen.

Minimumlonen per 1 juli 2019

We helpen je graag verder. Voor de overzichtelijkheid hebben we het weergegeven in een handig, downloadbaar overzicht. Makkelijk om te delen met je compagnon en/of je medewerkers.

Minimumloon in euro’s per 1 juli 2019 bij een normale arbeidsduur voor een fulltime dienstverband:

Flexpedia, Wettelijk minimumloon, payroll waar je blij van wordt

Bron: overheid.nl [Onder voorbehoud van typefouten]

Loon & motivatie tips

Onze payroll consultants struinen dagelijks het internet af op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen en trends. Uit een recent onderzoek zijn conclusies rondom loon en motivatie naar voren gekomen. Omgebogen naar tips waar je als ondernemer écht wat aan hebt:

TIP 1] Zoals verwacht stijgt de motivatie van medewerkers bij salarisverhoging. Alleen al de verwachting van een hoger salaris doet de motivatie toenemen.

TIP 2] Na 4 jaar is het effect van een grote loonsverhoging verdwenen omdat mensen dan al gewend zijn aan het hogere salaris.

TIP 3] Aansluitend op tip 2: Kleine, regelmatige loonsverhogingen hebben een groter effect op de motivatie van medewerkers dan in één keer een grote loonsverhoging.

TIP 4] De stijging van het minimumloon gaat in per 1 juli 2019. Wellicht leuk om dat alvast te delen met je medewerkers?

Aansluitende kennistip

1x per maand een kennistip waar je echt wat aan hebt gratis in je mailbox? Meld je aan.

Wij beloven verantwoord om te gaan met jouw gegevens. AVG-proof.
Zonder poespas dus! Wil je weten hoe wij dit klaren? Check hier onze privacyverklaring.