loon

Wettelijk minimumloon & horeca loontabellen per 1 januari 2019 downloadbaar in Flexpedia style

Arne Lont ABU, Business tip, Flexpedianen, Horeca, Ondernemers, Payrolling, Uitzendbureau, Uitzendsector

Vanuit de Flexpedia Newsroom: het wettelijk minimumloon per 1 januari 2019. Bekend gemaakt door onze minister Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Wouter Koolmees #thankswouter. Wederom is er een stijging. Ditmaal met 1,43%!! Ook sinds kort bekend: horeca loontabellen januari 2019. Download de horeca loontabellen en het WML-overzicht om fully prepared te zijn voor 2019. Aangevuld met loon- & motivatietips waar je écht wat aan hebt.

[432 woorden | leesduur: 4 min.]

Ieder halfjaar verandert het wettelijk minimumloon. Onze payroll experts monitoren deze ontwikkelingen en brengen je daarvan op de hoogte. Dit keer een stijging van 1,43%. Wil je weten waarom? Check ons vorige WML-blog: waarom stijgt het wettelijk minimumloon? En wat zijn de gevolgen? Let wel op! Is er een cao van toepassing op jouw onderneming? Dan gelden de loontabellen uit deze cao.

Een voorbeeld daarvan: horeca loontabellen. De horeca loontabellen per 1 januari 2019 zijn ook bekend gemaakt. Ze stijgen ten opzichte van 1 juli 2018. Dus weer een extraatje voor je chefs en je toppers in de bediening.

 

Hoe verder?
Heb jij een samenwerking met de superhelden van het Flexpedia Payroll Expert Team? Dan kun je rustig achteroverleunen of beter nog; je verder focussen op jouw core business. Want tijd is geld. De Flexpedianen voeren alle loonwijzigingen vakkundig door. Uiteraard op het juiste moment zodat jouw medewerkers het correcte loon ontvangen.

 

Minimumlonen per 1 jan. 2019
We helpen je graag verder. Voor de overzichtelijkheid hebben we het weergegeven in een handig, downloadbaar overzicht. Makkelijk om te delen met je compagnon en/of je medewerkers.

 

Brutominimumloon in euro’s per 1 januari 2019 bij een normale arbeidsduur voor een fulltime dienstverband:

Bron: overheid.nl [Onder voorbehoud van typefouten]

 

Horeca-cao loontabellen per 1 jan. 2019
Alle loontabellen in een retehandig overzicht: wettelijk minimumlonen, vakkracht uurlonen en leerlinglonen. Download ze. Bekijk ze. En neem de hogere lonen mee in je begroting voor 2019.


 

Loon & motivatie tips
Onze payroll consultants struinen dagelijks het internet af op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen en trends. Uit een recent onderzoek zijn conclusies rondom loon en motivatie naar voren gekomen. Omgebogen naar tips waar je als ondernemer écht wat aan hebt:

TIP 1] Zoals verwacht stijgt de motivatie van medewerkers bij salarisverhoging. Alleen al de verwachting van een hoger salaris doet de motivatie toenemen.

TIP 2] Na 4 jaar is het effect van een grote loonsverhoging verdwenen omdat mensen dan al gewend zijn aan het hogere salaris.

TIP 3] Aansluitend op tip 2: Kleine, regelmatige loonsverhogingen hebben een groter effect op de motivatie van medewerkers dan in één keer een grote loonsverhoging.

TIP 4] De stijging van het minimumloon gaat in per 1 jan. 2019. Wellicht leuk om dat alvast te delen met je medewerkers?


TIP! 
Voor de horecaondernemer: De veiligste route naar financiële rust én flexibel ondernemen

Gratis factsheet | Leesduur: 4 minuten | Klik hier!