Wat is de Wab? De Wet Arbeidsmarkt in balans uitgelegd in jip-en-janneketaal+handige infographic: What’s the Wab?

Aldert Faassen ABU, Business tip, Uitzendbureau, Uitzendsector, Wab, Wetswijzigingen

Ondanks hevige kritiek is de Wab, Wet arbeidsmarkt in balans,  een feit. Vanaf 1 januari 2020 trekt de ‘Wab-wolk’ over werkend Nederland en ‘regent’ het nieuwe Wab regels.

Doelstelling van de Wab: de flexbaan minder flex. De vaste baan ietsjes minder vast. Flexibele arbeidskrachten zoals uitzendkrachten en payroll medewerkers worden vanaf 1 januari 2020 duurder. Dit komt onder andere door de wijziging van de WW-premie en de transitievergoeding vanaf dag 1 wanneer de flexkracht aan het werk gaat. Hoeveel duurder het wordt is per situatie afhankelijk. Binnenkort informeren we jou hierover verder. Dat doen we via persoonlijk contact, e-mail, een Wab-webinar en eventueel een Wab-seminar.

De belangrijkste Wab-punten op een rij

De Flexpedianen zijn er dol op maar we  snappen heel goed dat je geen zin hebt in gortdroge, ellenlange teksten over de Wab. Daarom maken wij het zo begrijpelijk mogelijk. Dat ziet er als volgt uit: de belangrijkste Wab-punten vormgegeven in een FlexpediaanseWhat’s the Wab? – Infographic die je hier kunt downloaden. [pdf] leesduur 5 min].

In de verhoogde ‘Wab-versnelling’

Uiteraard hebben we voorgesorteerd op de Wab. Zo passen we, waar nodig,  vanaf deze week al arbeidsovereenkomsten aan voor nieuwe medewerkers van onze intermediair/uitzendklanten. Nieuwe arbeidscontracten die ‘Wab proof’ zijn. Want onze Wab-trein raast in verhoogde versnelling verder. Alle benodigde Wab-aanpassingen staan in de steigers. De uitvoering volgt spoedig. Hierdoor zijn we ruim op tijd klaar om zonder obstakels 2020 te verwelkomen. Zo doen we er alles aan om jou ook volgend jaar blij te maken. Daar gaan we voor!

We keep you posted!

Zoals gezegd gaan we jou binnenkort verder informeren. Wil je direct meer weten? Laat je gegevens hier achter dan neemt Gert-Jan of Anneliese contact met je op.

Voor het geval je het hebt gemist

Het afgelopen jaar hebben we in de ontwikkelingen van de Wab op de voet gevolgd en met je gedeeld via blogs, nieuwsbrieven en LinkedIn updates. Voor de volledigheid zetten we alle Wab-blogs voor jou nog even op een rij:

WETSVOORSTEL ‘ARBEIDSMARKT IN BALANS’ BRENGT DISBALANS [24 april 2018]

[WAB UPDATE 1] VEEL KRITIEK OP WET ARBEIDSMARKT IN BALANS DOOR VREES ‘WATERBED’-EFFECT  [15 november 2018]

[WAB UPDATE-DEEL 2] DE STAND VAN ZAKEN VOOR ONDERNEMERS! #WET ARBEIDSMARKT IN BALANS  [6 februari 2019]

Aansluitende kennistip

1x per maand een kennistip waar je echt wat aan hebt gratis in je mailbox? Meld je aan.

Wij beloven verantwoord om te gaan met jouw gegevens. AVG-proof.
Zonder poespas dus! Wil je weten hoe wij dit klaren? Check hier onze privacyverklaring.