Top 7 valkuilen van de ET-regeling inclusief praktijkvoorbeelden

Arne Lont ABU, Agrarisch, Business tip, ET, ET regeling, ET-regeling, Horeca, Kleinmetaal, Payrolling, Uitzendbureau, Uitzendsector

De ET-regeling is een financieel feest voor werknemers én werkgevers. Maar het is nogal een complexe regeling met veel voorwaarden waarmee je snel de mist in gaat. We zien zelfs dat uitzendbureaus en andere payrollers, de zogenaamde specialisten, pijnlijk uitglijden op het ‘ET ijs’. Flexpedia helpt ondernemers en intermediairs verder om de belangrijkste valkuilen van de ET-regeling te benoemen én te omzeilen.

[617 Woorden  | leesduur 5 min.]

 

1] Medewerkers met alleen een Nederlands woonadres

Een veel voorkomend iets: medewerkers met niet-Nederlandse afkomst maar ‘vast’ wonen in Nederland, aanmelden voor de ET-regeling. Worden medewerkers aangemeld zonder buitenlands woonadres? Dan gaat het ET-feestje niet door.

 

2] Alleen de werknemer profiteert van de ET-regeling

Een hoger nettoloon voor je buitenlandse toppers is natuurlijk super. Daar worden ze blij van. Maar ook voor jou, als werkgever, valt er genoeg te lachen met de ET-regeling. Het biedt je een aantrekkelijke kostenbesparing. De bruto loonsom van de medewerker neemt af waardoor je als werkgever minder sociale premies hoeft af te dragen aan de overheid. Ondernemers profiteren dus van een lagere kostprijs.

 

3] Inhoudingen specificeren

Je dient dus exact aan te geven op de loonstrook van de medewerker wat de inhouding is, bijvoorbeeld de inhouding van huisvestingskosten. Als de ET uitruil niet wordt gespecificeerd dan is dat niet fiscaal toelaatbaar. En dus niet volgens de voorwaarden.

 

4] Onjuiste administratie – Uitruilen over het juiste component

Het gaat erom dat je correct uitruilt over het component. De componenten zijn reiskosten, dubbele huisvestingskosten en de kosten van levensonderhoud. Stel, als een medewerker van maandag t/m zaterdag werkt met een hoog bruto uurloon, is het logisch dat er sprake is van een hoog uit te ruilen bedrag. Maar als het wordt ingehouden en uitgeruild als reiskostenvergoeding en de medewerker slechts één dag heeft om 2000 km. te rijden naar zijn thuisland en vervolgens maandag weer op de zaak te zijn, dan klopt er iets niet. Dat is dus niet fiscaal toelaatbaar. Zowel ondernemers als  payroll-bedrijven en intermediairs dienen daar goed op te letten.

 

5] Alleen uitruilen over het brutoloon

Het kan voorkomen dat het brutoloon van een medewerker niet hoog genoeg is om geheel gebruik te maken van de ET-regeling. Dan kun je altijd kijken naar de bovenwettelijke vakantiedagen en toeslagen voor onregelmatigheid en overwerk. Je mag dus hierover uitruilen. Er is wel een maximum. De uitruil van brutoloon, bovenwettelijke vakantiedagen, overwerk en compensatie-uren mag niet hoger zijn dan 30% van het feitelijk loon. Verder mag  het loon na de uitruil niet lager zijn dan het wettelijk minimumloon.

 

6] Berekening uitruil

De bruto inhouding is het bedrag dat wordt uitgeruild. De berekening van de uitruil is een echte valkuil. Wat je mag uitruilen loopt nauw samen met het wettelijk minimumloon. Na de uitruil moet minimaal het wettelijk minimumloon overblijven.

Voorbeeld:

Bruto uurloon medewerker: € 13,32

Wettelijk minimumloon per uur: € 9,69

Verschil €13,32 – € 9,69 = € 3,63

 

Uitruil €3,63 x 40 uur =  €145,20

Wat je maximaal mag uitruilen is 30% van het feitelijk loon. Check dan altijd of je dit maximum niet overschrijdt en of er nog eventueel ‘ruimte’ is om meer uit te ruilen.

Uitzondering: met het component huisvesting is het mogelijk om in te houden onder het WML. Hiervoor dien je SNF-gecertificeerd te zijn. Meer weten hierover? Check ons SNF-blog.

 

7] Berekening maximale uitruil

Een andere valkuil waar ondernemers over uitglijden is de berekening van het maximaal uit te ruilen bedrag. Let op! Het maximaal uit te ruilen bedrag is 81% van het werkelijke bedrag (ET-kosten).

Voorbeeld:

De werkelijke ET-kosten bedragen €197,-. De maximale uitruil bedraagt dan €197,- maal 81% = €159,57.

 

“Het maximaal uit te ruilen is 81% van het werkelijke bedrag. Het brutoloon waarover gereserveerd zou zijn wordt niet één-op-één uitgeruild. Het wordt hoger gewaardeerd, aldus payroll- en finance-specialist Bart Imming.”

Aansluitende leestips vanuit de Flexpedia Newsroom:

Dit was ‘m. De meest voorkomende valkuilen van de ET-regeling. Meer weten over de ET-regeling? Lees onze aansluitende ET-blogs:

[Blog] Wat is de ET-regeling en hoe werkt het?

[UPDATE ET-regeling] Huisvesting inhouden op het wettelijk minimumloon? Volg onze 4 stappen naar de SNF certificering.

 

AANSLUITENDE KENNISTIP
1x per maand een kennistip waar je echt wat aan hebt gratis in je mailbox? Meld je aan.

Wij beloven verantwoord om te gaan met jouw gegevens. AVG-proof. Zonder poespas dus! Wil je weten hoe wij dit klaren? Check hier onze privacyverklaring.