verzekeringen blog illustraties Flexpedia payroll

Top 4 ‘vergeten’ verzekeringen voor intermediairs en uitzendondernemers die willen groeien

Aldert Faassen Business tip, Flexpedianen

We zien dat sommige intermediairs en uitzendondernemers door alle hectiek van de dag uitglijden over ‘vergeten’ bedrijfsrisico’s. Risico’s die je door een simpele verzekering beperkt. Vanuit de Flexpedia Newsroom helpen we je verder. Niet omdat we zo’n fan zijn van verzekeringen. Hell no! Niets spannends aan. Maar het is té belangrijk om je er niet even in te verdiepen. Daarom zetten we de belangrijkste, vaak vergeten, bedrijfsverzekeringen voor je op een rij.

Uit de Flexpedia serie: Van start-up naar scale-up en verder…..! Voor intermediairs die willen groeien

[deel 2: ‘vergeten’ verzekeringen | 876 woorden | leesduur: 4 min.]

 

In deze blog:

On the road, verzekeringen waaraan je wellicht nog niet had gedacht

Cybercrime: ‘Houston we have a problem’

Wanneer je compagnon komt te overlijden, hoe dan verder?

Cash, cash en nog eens cash!

Voor het geval je het hebt gemist: verzekering die je écht niet kunt missen

Aansluitende lees- en kennistips vanuit de Flexpedia Newsroom

 

On the road

WEGAM – Werkgeversaansprakelijkheid Motorrijtuigen
Vaak vergeten, maar zeker relevant. De verzekering Werkgeversaansprakelijkheid Motorrijtuigen. Stel; jouw intercedent of recruiter is op weg naar een klant en knalt tegen een andere auto aan. Dan ben jij als werkgever in veel gevallen verplicht om alle schade te vergoeden. Dat kan een financiële strop worden vooral wanneer er sprake is van ziekenhuis- en revalidatiekosten. Ditzelfde geldt voor uitzendkrachten aan wie je een auto ter beschikking stelt.

Ik hoor u denken: “Maar ik heb toch een AVB, een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven?” Heel goed. Moet je ook hebben als uitzendondernemer! Echter; de AVB dekt dit risico niet. Deze verzekering sluit schade met auto’s of motorrijtuigen namelijk uit. De WA-verzekering voor motorrijtuigen dan? Nop! Deze verzekering dekt niet de letselschade van de bestuurder van een motorrijtuig. De WEGAM (Werkgeversaansprakelijkheid Motorrijtuigen) biedt uitkomst. Je bent hiermee verzekerd tegen schade die personeel tijdens werktijd oploopt bij een verkeersongeval.

 

Cybercrime: ‘Houston we have a problem’

De AVG kent voor jou geen geheimen. Je ziet toe op de juiste bescherming van privacygevoelige gegevens. Maar het loopt weleens uit de hand. Een datalek of een aanval van cybercriminelen. Je moet er niet aan denken! Of beter gezegd; juist wel. Vooral wanneer het gepaard gaat met een mogelijke diefstal van persoonsgevoelige gegevens. Een cybercrimeverzekering biedt uitkomst. Er zijn diverse partijen die een analyse kunnen maken van de risico’s en de mogelijkheid om de risico’s te beperken. Denk aan procedures en het gebruik van wachtwoorden en back-up bestanden,  onderhoud aan je webserver en e-mail. Je SSL-certificaten, beveiligde routers en firewalls. Meer over cybercrime en het voorkomen ervan? Check hier het magazine van Ministerie van Economische zaken voor meer info!


Compagnonverzekering

Zakelijke overlijdensrisicoverzekering
Run je samen met je compagnon een uitzend-, werving & selectie-, of detacheringbureau dan is deze verzekering het overwegen waard. De zakelijke overlijdensrisicoverzekering wordt ook wel de compagnonverzekering genoemd. Deze verzekering keert namelijk bij het overlijden van een compagnon een bedrag uit aan de andere eigenaar. Met dit bedrag kan de overgebleven eigenaar de erfgenamen van de overleden compagnon, die hun deel van het bedrijf kunnen opeisen, uitkopen. Hiermee kan de overgebleven eigenaar verder door met het runnen van de onderneming.

 

Cash, cash en nog eens cash!

Debiteuren/kredietverzekering & factoring
Twijfel je aan de kredietwaardigheid van een grote klant? Overweeg dan een debiteuren/kredietverzekering. Het beschermt je tegen het risico dat die klant jouw factuur niet kan betalen door een faillissement. Wellicht beter nog: factoring. Hiermee sluit je debiteurenrisico’s nagenoeg uit. Met factoring verpand je jouw facturen aan een factoringmaatschappij. Binnen 24 uur bevoorschot de factoringmaatschappij 90% van het factuurbedrag. Anders gezegd: binnen 24 uur staat 90% van het factuurbedrag op jouw bankrekening minus een factoring fee van enkele procenten. Het resterende bedrag, die 10%, ontvang jij zodra de debiteur betaald heeft. Meer over cash, cashflow en factoring? Check hier de onze blog: De Noodzaak van cash + onmisbare en praktische tips waarmee je direct de cashflow verbetert.

 

Voor het geval je het heb gemist: verzekering die je écht niet kunt missen

Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB)
Het zal je maar gebeuren. Een klant die je aanklaagt en een schadeclaim eist. Je hoopt het niet, maar het gebeurt. Voor dit soort zaken is er een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB). Sluit dus altijd deze aansprakelijkheidsverzekering af.

Ondernemers Arbeidsongeschiktheid Verzekering
Als eigenaar van een compact uitzendbureau met max. 3 à 6 stafmedewerkers ben je de spin in het web. Met jouw specifieke people skills bemiddel je tussen werkzoekenden én bedrijven die staan te springen om extra handjes. De cashflow van je bedrijf is voor een groot deel afhankelijk van jouw activiteiten. Krijg je een ongeluk waardoor je niet kan werken dan heeft dat direct invloed op je bedrijfsresultaat. Met een ondernemers arbeidsongeschiktheidsverzekering vang je voor een groot deel het inkomensverlies op.

Rechtsbijstandverzekering
Noodgedwongen gevangen in een euro-slurpend juridisch conflict? Dat risico wil je niet lopen. Met een rechtsbijstandverzekering dek je de financiële risico’s grotendeels af.

Dat was ‘m. We hopen dat je hiermee vooruit kunt.

Succes & ‘hang loose’

 

Enkele aansluitende lees- en kennistips voor intermediairs vanuit de Flexpedia Newsroom:
[Blog] Wat is de ET-regeling? Hoe werkt het? Speciaal voor intermediairs en ondernemers met arbeidsmigranten

[Dossier] De ET-regeling Dossier – alles wat je moet weten over de ET-regeling

[Dossier] ATV dagen Dossier! Alles over ATV in de praktijk!

[Blog] Vier tips om de valkuilen van leeftijdsdiscriminatie in vacatures te voorkomen + gratis vacature-checklist

Aansluitende kennistip

1x per maand een kennistip waar je echt wat aan hebt gratis in je mailbox? Meld je aan.

Wij beloven verantwoord om te gaan met jouw gegevens. AVG-proof.
Zonder poespas dus! Wil je weten hoe wij dit klaren? Check hier onze privacyverklaring.